بیان مسئله

3- بیان مسئله

زمان ماندگاری کانتینر در بنادر طبق تعریف برابر است با مدت زمانی است که کانتینر از روی کشتی تخلیه می­شود تا زمانی که کانتینر از پایانه کانتینری ترخیص می­شود و از آن بیرون می رود.این زمان به فاکتورهای بسیار متعددی وابسته است و همزمان بیانگر میزان کارایی و عملکرد ساختار سازمانی و مدیریتی یک بندر می­تواند، باشد. بدین معنی که کم بودن زمان ماندگاری کالا در یک بندر نشان دهنده­ی کارایی بالا آن بندر در تمامی زمینه هایی که در سیکل تخلیه کانتینر از روی کشتی تا خروج آن از درب گمرک دخالت دارند، است.

امروزه یکی از فاکتورهایی که با آن به ارزیابی عملکرد بنادر در سطح جهانی پرداخته می­شود زمان ماندگاری کالا در بنادر است و مدیران بنادر همواره به دنبال پیدا کردن راه های جدید برای کاهش سیکل زمان بر ترخیص کالا از بندر هستند.

زمان ماندگاری کالا در بنادر کشور در حال توسعه بسیار بالا است و کشور ما نیز همچون سایر کشورهای در حال توسعه با این مشکل مواجه است. طبق آمارهای اعلام شده متوسط ماندگاری کالا در بندر شهید رجایی در سال 1385برابر با 25 روز بوده است که این عدد در سال 1388 به 31 روز رسید و اکنون این عدد 28 روز می باشد. که نشان دهنده ی وجود مشکل جدی در این بخش است (رسولی و دیگران، 1388). جدول 2 نشان دهنده­ی میزان ضریب اشغال محوطه های کانتینری بندر شهید رجایی به عنوان مهمترین بندر کانتینری کشور در سال 1388 است.

 

 

 

جدول 1 ضریب اشغال محوطه کانتینری بندر شهید رجایی

ضریب اشغال بر حسب درصد

موجودیTEU

ظرفیتTEU

ترمینال

65

61

72

72

45839

18311

1525

1461

70463

30000

2100

2043

ترمینال 1

ترمینال 2

ترمینال یخچال

ترمینال کالای خطرناک

(منبع: رسولی و دیگران، 1388)

 

طبق قوانین هر بندر موظف است که مدت زمان مشخصی از کالای تخلیه شده در آن بندر نگهداری کند و در این زمان صاحب کالا موظف است که مراحل ترخیص کالا را انجام دهد و کالا را از گمرک خارج نماید. این مدت زمان در بنادر مختلف متفاوت است و هیچ هزینه بابت آن از صاحب کالا دریافت نمی­شود. در بنادر ایران این زمان 10 روز می­باشد و پس از آن از کانتینرها هزینه ی انبارداری دریافت می­شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد